Hyrbil i Malaga

motorväg costa del sol

kustväg malaga


Har du bokat en skön semester till värmen på Costa del Sol kan det vara bra att kunna ta sig fram oavsett om man bara ska ta sig fram och tillbaka från flygplatsen och till boendet eller vill kunna åka runt och upptäcka de andra städerna på Costa del Sol. Då kan man hyra en bil på någon av alla biluthyrningsfirmor som finns i Malaga. Det bekvämaste och lättaste sättet att hyra bil är att hyra genom någon av de bilfirmor som finns på Malagas flygplats, om man kommer med flyget till Malaga. Man kan redan i förväg hemifrån boka en bil genom någon av de bilfirmor som finns och sedan när man kommer ner bara gå till den firman man har bokat genom. Man kan exempelvis hitta de internationella biluthyrningsfirmorna som Avis, Hertz och Europcar men även lokala företag som Sixt, Autos lidoga och Goldcar. Många bokar sin hyrbil online idag, på exempelvis den här sajten: boka hyrbil i Malaga

Slutpris

Det kan vara bra att kolla upp vad det verkliga slutpriset blir för att hyra bil. Bilfirmorna kan ha låga startpriser för att sedan ha extra avgifter för olika tillval som man måste lägga till för att hyra bilen. Vissa bilfirmor har redan tillvalen inkluderade i priset medan andra inte har det. Det kan även vara så att vissa tillval dyker upp när man skrivit på avtalet och ska hämta ut bilen. Detta kan vara bra att kolla upp innan så att man slipper otrevliga överraskningar.

rual

En av många biluthyrare

Försäkringar

När man hyr en bil är det viktigt att kolla upp vilka försäkringar som gäller. En försäkring är viktigt att ha om olyckan skulle vara framme men det är inte roligt att betala för en försäkring som man redan har eller som man inte behöver. Det viktigaste av allt är att veta vilken kostnad det blir för dig om bilen blir skadad. Det kan vara bra att kolla igenom bilen när man hämtar ut den för att inte bli anklagad för de skadorna som är där innan när man sedan lämnar tillbaka bilen.

Reservation

Det kan vara bra att tänka på att när man hämtar ut sin bil som man har hyrt reserveras ett belopp för deposition på ditt kreditkort. Man kan inte använda dessa pengar men de finns fortfarande kvar på kontot. När man senare lämnar tillbaka bilen oskadad släpps pengarna från reservationen. Om det är fler än en förare som ska köra bilen bör man meddela detta. Det kan vara bra att boka barnstol eller takräcken eller om det är något annat som behövs i förväg så att allt är på plats när man börjar färden.
biluthyrare

Köra på Costa del Sol

Ska man köra bil på solkusten kan det vara bra att ha med sig en karta om man inte har varit där förut. Städerna kan vara lite stressiga att köra i i och med att gatorna är smala och trånga och bilar parkeras lite här och var med varningsblinkersen på. På vissa ställen är det dåligt skyltat men i och med alla rondeller är det lätt at vända och köra tillbaka. Den stora motorvägen som går längs kusten och genom staden heter N-340 eller A-7. Vägarna är oftast väldigt trafikerade och påfarterna korta så man bör vara uppmärksam. Den smidigaste vägen att köra på är betalvägen AP-7 om man ska ta sig fram långa sträckor. Här kostar det pengar att köra , vilket betalas i de vägtullar som finns utmed vägen.

parkeringsgarage

Parkeringsgarage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *